EU:n kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmä

LATAA MAKSUTON KATTAVA JA TIIVIS EU:N TAKSONOMIA– OPPAAMME TÄÄLTÄ!

EU-taksonomia, eli EU:n kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmä, on oikeudellinen luokitusjärjestelmä, joka listaa ympäristön kannalta kestäviä taloudellisia toimia. Asetus on EU:n työkalu, jolla voidaan suunnitella siirtymistä vähähiiliseen, joustavaan ja resurssitehokkaaseen talouteen. Jatkossa ekologista siirtymää markkinoivien sijoitus- ja rahoitustoimien tulee olla linjassa EU-taksonomian kestävyyskriteeristön kanssa. Taksonomia-asetus tuli voimaan 12. heinäkuuta 2020.

Toimintojen luokittelun lisäksi EU:n taksonomia-asetus vaatii yrityksiä seuraamaan lainsäädännön muutoksia ja osoittamaan muutosten noudattamisen. Taksonomia-asetus on jo voimassa, mutta sitä kehitetään edelleen tulevina vuosina. Merkittävän haitan välttämisen periaatteen (”do-no-significant-harm”) taustalla oleva lainsäädäntö sekä sosiaalista vastuuta koskeva lainsäädäntö ja ohjeet kehittyvät edelleen.

Yritysten kannattaa siis olla perillä lainsäädännön muutoksista ja seurata muutosten noudattamista jatkuvasti.

Ecobion opas auttaa yritystänne täyttämään EU:n taksonomian velvoitteet

Kattava ja tiivis ilmainen oppaamme auttaa yritystänne varmistamaan EU:n taksonomiasäädökseen liittyvän lainsäädännön noudattamisen. Haluatteko toteuttaa tarvittavat toimet koko organisaatiossanne? Etsittekö ammattimaista, mutta yksinkertaista työkalua ja ratkaisua vaatimuksiinne vastaamiseksi? Meillä on digitaalinen ratkaisu yrityksellenne.

Oppaamme on suunnattu rahoitusmarkkinoilla toimiville ja suurille yrityksille, joiden on toimitettava taloudelliset tiedot raportointidirektiivin mukaisesti (Non-Financial Reporting Directive, NFRD). Opas on Ecobion asiantuntijoitten laatima ja se on PDF-muodossa, joten sitä voi helposti lukea tietokoneella, puhelimella tai sen voi tarvittaessa tulostaa paperille.

Oppaamme on englanniksi.

Voit ladata oppaamme täältä!

Ecobio Manager auttaa yritystänne kestävän kehityksen yritystalouden kanssa

Ecobio Manager tarjoaa digitaalisen ratkaisun (SaaS), jotta voitte helposti seurata EU:n taksonomia-asetuksen noudattamista yrityksessänne. Työkalumme avulla täytätte lailliset velvoitteet ja vältätte kestävän rahoituksen noudattamatta jättämisen riskit.

Oletko kiinnostunut jatkokeskusteluista ja Ecobio Managerin demoesittelystä? Asiantuntijamme auttavat teitä mielellään! Kysy meiltä myös lisää Tanskan kokoelmasta!

Katrine Hoset – Account Manager, Senior Consultant in Sustainability

katrine.hoset@ecobio.fi

+358 (0)20 756 2306

Uudesta kirjastostamme löydät kaikki julkaisemamme whitepaperit, oppaat ja esitteet!

Voit nyt löytää kaikki julkaisemamme whitepaperit, oppaat ja esitteet uudesta kirjastostamme kotisivuillamme! Löydät kirjastomme täältä!

Sinua saattaa myös kiinnostaa webinaarinauhoituksemme “New in Sustainable Finance: How to apply EU’s taxonomy regulation and reporting requirements”

Kiinnostaako yritysrahoitus? Tunnetko EU:n kestävän kehityksen vaatimukset? Mietityttääkö, kuinka valmistautua vaatimuksien toteuttamiseen? Webinaarissamme kuulet lisää kestävän yritystalouden (sustainable finance) uusista vaatimuksista ja tavoista edetä raportoinnin kehittämisessä aikataulujen mukaisesti.

Lue lisää ja katso webinaarimme täältä!


Teksti: Emma Björkqvist & Katrine Hoset