Om oss

Ecobio

Vi erbjuder konsulttjänster inom hållbar utveckling samt Ecobio Manager, en molntjänst för uppföljning och kontrollering av förordningar, kemikalier och risker hos företag och övriga organisationer. Vi föredras av nordiska företag och organisationer, allt från startup till koncern. Vår kundkrets består av aktörer inom många branscher så som exportindustrin, hamnar, energibolag, universitet och offentliga sektorn. Våra kunder har en sammanlagd omsättning på tiotals miljarder. Vi har specialiserat oss på hållbar utveckling sedan 1989 och är därmed en av de äldsta hållbarhetsföretagen i Norden.

Ecobio har varit ett av Finlands starkaste företag sedan 2007.

Vi erbjuder konsulteringstjänster som en pionjär inom branschen. Vi konsulterar, utbildar, modellerar, forskar, skapar myndighetsdokument samt förhandlar med myndigheterna. Vi utnyttjar de bästa programvarorna och senaste standarderna inom branschen. Vår Ecobio Manager -tjänst gör hanteringen av hållbar utveckling och kemikaliehantering smidig genom att använda den nyaste teknologin och automatiseringen inom branschen. Nyttan av SaaS-tjänsten återspeglas i effektiviteten och efterlevnaden bland våra kunder.

Vår expertis och arbetsgemenskap

Hos oss arbetar erfarna konsulter, fördjupade forskare och experter inom kundtjänst och företagsekonomi. Vi hjälper till med uppgifter som kräver fördjupad kunskap inom miljön, kemikalier, arbetsmiljön, material, produkter, energi, ansvarskommunikation och socialt ansvar. En femtedel av vår personal har doktorsexamen inom branschen. Våra konsulter har alltid den senaste information om kraven inom nationell lagstiftning och Europeiska unionen. Vår arbetsgemenskap är internationell och flerspråkig. I vår arbetsgemenskap talar vi finska, svenska, norska och danska som modersmål och vi har förmågan att hantera klientuppdrag på sex olika språk.

Vill du gå med i vårt team av experter? Läs mera och sök med här!

Vårt sätt att arbeta

Våra tjänster bygger på en djupgående förståelse av våra kunders verksamhet och värdeskapande för både kundernas verksamhet och miljön. Vi reder ut och löser även svåra uppgifter för att uppnå våra kunders mål. Vi arbetar nära med våra kunder, myndigheterna, forskare och andra intressenter. Vårt arbetssätt kännetecknas av mod och en entusiastisk anda att ta emot utmaningar. Vi är kända för resultat med hög kvalité och övergripande projektledning. Vi gör även svåra projekt enkla och begripliga genom att kombinera kreativt tänkande, kommersiell förståelse och ingenjörsförmåga. Som ansvarsfull partner och arbetsgivare är vi rätt val för dig!

Vår mission

Vi förändrar världen med hjälp av våra hållbarhetstjänster för företag.

Vår vision

Att företag hittar en balans mellan affärsmål och naturens välbefinnande.

Vårt löfte

We help you balance business and nature.

Vårt företagsansvar

Vårt engagemang för värden inom företagsansvar återspeglas i våra kunders ansvarighet och i att balansera effekterna av vår egen verksamhet. Vi hjälper våra kunder att stärka sina ansvarsåtgärder. Ansvar är i kärnan av vår verksamhet.

Vi påverkar miljön genom praktiska handlingarn. Därför balanserar vi vårt eget naturfotavtryck genom att investera 1% av vår årliga omsättning i platser med betydande värde i naturen. Vi ersätter även koldioxidavtrycket i vår verksamhet och anläggningar genom Nordic Offset. Se certifikatet av vår kompensering av koldioxidavtrycket 2020 här.

För att tacka våra kunder för det gångna året ger vi årligen en julklapp till en noggrant utvald miljöorganisation. Sedan 2019 har vi donerat en julklapp till Baltic Sea Action Group (BSAG). Läs mer om kampanjen och doneraren här.

Vårt arbetsgemenskap är jämlikt, mångfaldigt och accepterande. I vårt arbetsgemenskap och i ledande positionerna har vi med än 50% kvinnor. Våra anställdas välbefinnande och motivation för hållbarhetsuppgifter är viktigt för oss. Vi arbetar för en uppmuntrande, stödjande och inspirerande arbetsmiljö. Vi hanterar våra anställdas arbetssäkerhets- och hälsorisker med hjälp av Ecobio Manager SaaS-tjänsten.

Ecobio – Namnet sammanfattar allt

Namnet på vårt företag, Ecobio, betyder hus och liv på latin. Vårt namn kombinerar miljö, ekonomi och naturvetenskap. Vi betonar harmonin mellan ekonomisk aktivitet och naturen samt vikten av bioteknik som en lösning på miljöutmaningar.

Blev du intresserad? Kontakta oss!