Science-based targets – mitä ja miksi?

Science-based targets - mitä ja miksi? webinaari

Tervetuloa mukaan Ecobio Webinaarin: Science-Based Targets – mitä ja miksi?

Johtava konsultti Inka Voutilainen ja konsulttimme Mai Kärppä kertovat webinaarissa tiivistetysti sääntelystä tulevat velvoitteet, mitä Science-Based Targets -aloite (SBTi) tarkoittaa ja miksi aloitteeseen kannattaa liittyä.

Science-based targets -aloite (SBTi) eli Tieteeseen perustuvat ilmastovoitteet on luotu edistämään ilmastotoimia yksityisellä sektorilla auttaen yrityksiä asettamaan tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet omalle toiminnalleen.Tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet asettavat yrityksille selkeät toimenpidelinjaukset kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen. Nämä toimenpiteet auttavat ehkäisemään ilmastonmuutoksen pahimpia vaikutuksia ja tukevat ilmastoystävällisen liiketoiminnan kasvua.

Tavoitteita pidetään “tieteeseen perustuvina”, jos ne ovat sopusoinnussa sen kanssa, mitä uusin ilmastotiede pitää välttämättömänä Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi: tavoitteet tukevat ilmaston lämpenemisen rajoittamista selvästi alle 2 °C asteen esiteolliseen aikaan verrattuna ja tukevat pyrkimystä rajoittaa lämpeneminen 1,5 °C asteeseen.

SBT:in viime vuotta koskevan raportin mukaan 2015–2020 aikana SBT:in sitoutuneet yritykset ovat merkittävästi vähentäneet oman toimintaansa liittyviä päästöjä verrattuna globaaliin keskiarvoon. Tule kuulemaan miten sinäkin voit vähentää liiketoiminnan päästöjä ja miten pääset alkuun SBT-aloitteen kanssa!

Science based targets initiative annual progress report, 2021 (toukokuu 2022)
Lähde: Science-based targets initiative annual progress report, 2021 (toukokuu 2022)

Webinaarin ohjelma

Webinaarin Agenda:

  1. Sääntelystä tulevat uudet velvoitteet
  2. Science-based Targets -aloite
  3. Aloitteeseen liittyminen
  4. SBTi:n edellyttämä päästölaskenta
  5. Päästövähennystavoitteiden asetanta
  6. Aloitteeseen liittymisen hyödyt

Aika: Torstaina 15.09.2022 Klo 09.00–9.45

Puhujat:

 Johtava konsultti Inka Voutilainen

Johtava konsultti ja Ecobion Ilmasto-solun soluvastaava Inka Voutilainen, FM (luonnonmaantiede):Viiden vuoden kokemus asiantuntijatyöstä keskittyen vähähiilisyyteen, yritysvastuuseen sekä ympäristövaikutusten arviointiin.

Voutilainen on laatinut lukuisia toiminnan hiilijalanjälkilaskentoja GHG-protokollan mukaisesti sekä työskennellyt useissa vähähiilisyysprojekteissa käsittäen mm. vähähiilisyystiekartat, Science-Based Targets –konsultoinnin sekä tuotteiden hiilijalanjälkilaskennat.

Konsultti Mai Kärppä

Konsultti Mai Kärppä, FM (luonnonmaantiede): Kahden vuoden kokemus asiantuntijatyöstä keskittyen vähähiilisyyteen, yritysten vastuullisuus- ja ympäristöraportointiin sekä ympäristövaikutusten arviointiin. Kärppä on laatinut useita yritysten hiilijalanjälkilaskentoja GHG-protokollan mukaisesti ja osallistunut moniin vähähiilisyysprojekteihin, joihin on liittynyt myös hiilijalanjäljen kompensointiselvityksiä ja vähähiilisyystiekarttojen laatimista.

Kenelle: Sinulle, joka haluat viedä yritystoimintaa eteenpäin kestävällä tavalla. Webinaari on tarkoitettu jokaiselle, joka on kiinnostunut kehittämään liiketoimintaa SBTi:n avulla. Ilmoittaudu mukaan, jos SBTi -aloite ei ole sinulle vielä tuttu ja edustat liiketoimintaa, joka ei ole vielä sitoutunut SBTi -aloitteeseen.

Huomiothan että, SBTi on yrityksille suunnattu aloite eli esimerkiksi kunnat, kaupungit tai voittoa tavoittelemattomat järjestöt eivät voi liittyä aloitteeseen tällä hetkellä.

Tilaisuuden aikana on mahdollista esittää kysymyksiä chatissa asiantuntijoillemme, pidämme chatin auki myös 10 minuuttia esityksen jälkeen.

Voit ilmoittautua mukaan webinaariimme alta

Autamme sinut alkuun Science-Based targets -aloitteen kanssa!

Selkeytämme sinulle mitä STBi:ssä linjatut toimenpiteet tarkoittavat sinun liiketoimintasi kohdalla. Neuvomme mitä toimia sinun pitää tehdä liiketoimintasi rakenteissa ja arvoketjussa, jotta saavutat päästöjenvähennystavoitteet.

Ota yhteyttä

Johtava konsultti Inka Voutilaiseen

Sähköpostilla: inka.voutilainen@ecobio.fi

Puhelimella: +358 (0)20 756 9458

Konsultti Mai Kärppään

Sähköpostilla: mai.karppa@ecobio.fi

Puhelimella: +358 (0)20 756 2308

Tutustu Ecobion palveluihin tästä.