Home » Ecobion tiimi vahvistuu

Ecobion tiimi vahvistuu

Vuosi 2024 on todella saanut vauhtia alleen ja Ecobion tiimi vahvistuu taas! Näin olemme innoissamme esitellessämme uudet jäsenemme Ecobion tiimissä. Annu Haaranen liittyi joukkoomme vahvistamaan konsultointitiimiämme, tuoden mukanaan arvokasta osaamistaan. Hänen asiantuntemuksensa tulee olemaan merkittävä lisäys työmme monimuotoisuuteen ja tehokkuuteen. Toivotamme myös lämpimästi tervetulleeksi Jenni Penttisen, joka tuo mukanaan vankan kokemuksen henkilöstöjohtamisen ja rekrytoinnin saralta. Alla voit lukea enemmän Annu Haarasen ja Jenni Penttisen omista ajatuksista ja näkemyksistä liittyen heidän uusiin tehtäviinsä Ecobiolla:


Annu Haaranen

Head of Sustainability Consultancy

Mitä tulit tekemään meillä?

Aloitin Ecobiolla konsultoinnin liiketoimintajohtajana, eli vastaan konsultoinnin kannattavasta kasvusta ja henkilöstön hyvinvoinnista. Toimin asiakasrajapinnassa myynnissä, projekteissa neuvonantajana, esihenkilönä ja kehitän toimintaamme. Oma osaamisalueeni liittyy erityisesti kestävän kehityksen johtamiseen, osaamisenkehittämiseen, muutosjohtamiseen – ja tulen näiden asioiden parissa työskentelemään esimerkiksi johdon valmentajana ja työpajojen fasilitoijana.

Miten Ecobion arvot resonoi?

Olen viettänyt elämästäni suuren osan luonnossa, joten sen puolesta työskentely on minulle tärkeää ja onkin ihan mahtavaa, että Ecobiolla pääsen yhdistämään liiketoiminnallista taustaani kestävän kehityksen edistämiseksi.

Visionäärisyys ja luotettavuus on minulle tärkeää asiakastyössä – konsultteina meidän tulee olla ajan hermolla, kuuntelemme asiakasta ja opastamme heitä eteenpäin. Ecobiolla on 35 vuoden kokemus vastuullisuuskonsultoinnin saralla: toiminnassamme yhdistyy pitkä kokemus rohkean kokeilun kanssa – ja olemme luotettava ja näkemyksellinen kumppani asiakkaillemme.

Mitä odotuksia ja toiveita sinulla on tulevasta?

Odotan, että pääsen edistämään kestävää kehitystä ja auttamaan asiakkaitamme. Yrityksiin tulee tällä hetkellä erilaisia vaikutuksia vastuullisuus-saralla, ja heidän agendallaan on mm. tuotteiden kestävyyden kehittäminen, päästöjen vähentäminen, vastuullisuusraportointi, ja vastuullisena työnantajana toimiminen. Toivon, että pääsen työskentelemään asiantuntijoidemme kanssa monipuolisesti erilaisten teemojen parissa. Asiantuntijoidemme tausta on erittäin monipuolinen, ja joukkoomme kuuluu mm. biologeja, maantieteilijöitä, meteorologeja, diplomi-insinööreitä, kemistejä, sekä yhteiskunta- ja kauppatieteilijöitä. Monimutkaisten haasteiden ratkomiseen tarvitaan erilaisten osaamisten yhdistämistä, ja on todella hienoa päästä työskentelemään eri alojen osaajien kanssa.


Jenni Penttinen

Head of People and Culture

Mitä tulit tekemään meillä?

Tulin kehittämään Ecobion henkilöstöjohtamisen ja rekrytoinnin käytäntöjä. Vastuualueisiini kuuluu mm. esihenkilöiden tukeminen koko työsuhteen elinkaareen liittyvissä asioissa sekä työntekijäkokemuksen kehittäminen ja kulttuurin johtaminen erilaisin keinoin. Käytännössä keskeiset työtehtävät sisältävät esim. johtamiskäytäntöjen sekä rekrytointi- ja perehdytysprosessien määrittämistä, osaamisen kehittämisen ja suoriutumisen johtamisen käytäntöjen strategista suunnittelua, lakisääteisten toimintasuunnitelmien päivittämistä sekä vastuullisen työnantajamielikuvan ja työhyvinvoinnin edistämistä.

Miten Ecobion arvot resonoi?

Ecobion arvot: visionäärinen, luotettava ja kestävä kasvu resonoivat vahvasti omien näkemysteni, arvojeni ja tavoitteideni kanssa. Olen aina ollut utelias kokeilemaan uusia asioita, pyrkinyt rohkeasti visioimaan ja tekemään asioita entistä paremmin sekä lunastamaan lupaukseni. On ollut todella inspiroivaa ja motivoivaa päästä juuri Ecobiolle työskentelemään kestävän kehityksen syväosaajien ja suunnan näyttäjien kanssa sekä oppimaan ja kehittymään myös itse.

Mitä odotuksia ja toiveita sinulla on tulevasta?

Uskon vahvasti, että arvostamalla erilaisten asiantuntijoidemme näkemyksiä, mahdollistamalla jokaisen vahvuuksien loistamisen ja puhaltamalla yhteen hiileen voimme tehdä entistä vastuullisempia valintoja sekä tukea myös muita yrityksiä erilaisten vastuullisuustoimenpiteiden vahvistamisessa. Toivon, että yhä useammat yritykset tarttuvat proaktiivisesti toimeen päästäksemme isommalla joukolla muuttamaan maailmaa sekä mahdollistamaan kestävän tulevaisuuden myös jälkipolvillemme!