Home » Euroopan parlamentti julisti ilmastohätätilan

Euroopan parlamentti julisti ilmastohätätilan

kuivuus ilmaston muutos ilmastohätätila

Euroopan parlamentti julisti torstaina ilmastohätätilan luvuin 429-225.

Euroopan parlamentin enemmistö päätyi tukemaan päätöstä, jossa hätätila -sanaa korostetaan ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tämän lisäksi tullaan kirittämään EU-maiden johtajia vähentämään ilmaston lämpenemistä aiheuttavia päästöjä.

YK:n raportti paljasti aiemmin tällä viikolla, että maailman maat ovat pahasti jäljessä ilmastotavoitteista ja päästöt on saatava merkittävään laskuun heti. (Yle, Euroopan parlamentti)

Päätös tekee Euroopasta maailman ensimmäisen maanosan, jossa ilmastonmuutos on kirjattu hätätilaksi. Päätöslauselma ei velvoita EU-jäsenmaita, jotta siitä tulisi velvoite se pitäisi hyväksyä jäsenmaiden ministerineuvostoissa erikseen.

Euroopan parlamentti vaatii toimia myös komissiolta ja EU-jäsenmailta, jotta ilmastonmuutoksen vastaiset toimet saisivat riittävästi rahoitusta ja että Eurooppa olisi hiilineutraali vuonna 2050. (Helsingin sanomat) Tämä vaatisi 55% vähennystä päästöissä vuoteen 2030 mennessä (Euroopan parlamentti)

Komission tulee varmistaa, että kaikki uudet ehdotukset vastaavat tavoitetta rajoittaa ilmaston lämpenemisen alle 1,5 °C:seen. (Euroopan parlamentti)

Samalla tänään perjantaina (29.11.2019) vietetään kansanvälistä kulutuspäivää (Black Friday) jossa kaupat alentavat hintojaan huomattavasti kulutuksen lisäämiseksi. Tavaroiden kulutus on yksi suurimpia ympäristöongelmien, kuten ilmastonmuutoksen, aiheuttajia. Tämä on vain yksi esimerkki ilmastonmuutoksen aiheuttajista.

Ecobion asiantuntija-apua

Tarvitseeko yrityksesi apua ilmastonmuutoksen torjunnassa? Asiantuntijoillamme on aina viimeisin tieto keinoista ja velvoitteista yritysten ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyen.

Ota yteyttä

 

info@ecobio.fi

Henrik Österlund, konsultipalveluiden johtaja, Puhelin: 020 756 9457


Caisa Lindblom