Home » Ulkoistettuaan ympäristö- ja päästöraportoinnin Ecobiolle, Loiste tehostaa ydintoimintaansa

 

Ecobio on Loisteen yhteistyökumppani ympäristö- ja päästöraportoinnissa

Ympäristöraportointi ja päästöraportointi asiakasesittely: Loiste Lämpö Oy

Ulkoistettuaan ympäristö- ja päästöraportoinnin Ecobiolle, Loiste tehostaa ydintoimintaansa

Loiste-konserni tehosti toimintaansa solmimalla tammikuussa 2022 Ecobion kanssa sopimuksen ympäristö- ja päästöraportoinnista. Jatkossa Ecobio vastaa ympäristö- ja päästölupien raportointivelvoitteesta ja parantaa Loiste-konsernin raportoinnin edellytyksiä.

Ecobion yhteistyön tuloksena Loiste vapautti omia resurssejaan omaan ydinosaamisensa, kun Ecobion konsultit Sanni Aumala, Jusa Ansio, Mandi Huuki ja johtava konsultti Masi Mailammi tekivät ympäristö- ja päästöraportoinnin vuoden 2021 osalta Loisteelle. Raportointi on Ecobion ydinosaamista, joten Loisteen omien resurssien tehokkaamman käytön lisäksi myös raporttien laatu varmistetaan.

Me Ecobiolla työskentelemme viranomaisten raportointialustojen kanssa lähes päivittäin ja laadimme raportteja viranomaisille säännöllisesti. Tämä osaaminen näkyy asiakkaalle projektin tehokkuudessa, asiakkaamme säästävät aikaa ja resursseja.

Loistava startti yhteistyölle

Yhteistyön alussa Ecobion konsultit perehdytettiin Loiste-konsernin käytössä oleviin järjestelmiin. Näin Ecobio saa suoraan raportoitavat tiedot järjestelmistä ilman Loisteen henkilökunnan resurssien sitomista. Raportoinnin jälkeen Ecobio kehittää yhteistyössä Loisteen kanssa raportoitavan tiedon hallintaa, jotta raportointi saadaan entistä sujuvammaksi tulevina vuosina.

”Erityisen hienoa on ollut Ecobion ihmisten asenne, ratkaisukeskeisyys ja osaaminen” toteaa Antti Lappalainen, projektipäällikkö, Loiste Lämpö Oy. Loiste haki osaamiseltaan ja resursseiltaan skaalautuvaa ratkaisukeskeistä kumppania ja nämä odotukset ovat hienosti täyttyneet. ”Yhteistyön ansiosta Loisteen väki pystyy entistä paremmin keskittymään ydintehtäviinsä, kun ympäristöasioiden hoidossa on ammattimainen kumppani auttamassa” jatkaa Antti Lappalainen.

Yhteistyömme jatkuessa pääsemme tukemaan Loisteen yritystoimintaa. Yhteistyöhön sisältyy myös muissa lupavelvoitteissa ja ympäristöasioissa avustaminen, jolloin Loisteella on aina käytössään asiantuntija. Tämä helpottaa jokapäiväistä työtä, kun lupa-asioihin liittyvät asiat voi aina varmistaa Ecobiolta.

Me Ecobiolla sitoudumme kumppaneihimme pitkällä aikavälillä. Katseemme on myös suunnattu pitkälle tulevaisuuteen Loisteen kanssa. ”Jatkosuunnitelmina on yhdessä tehostaa ja selkeyttää raportointiprosessia edelleen eteenpäin. Odotuksena on, että Ecobio pystyy kirittämään edelleen Loistetta eteenpäin ympäristöasioiden hoidossa ja toisaalta tuomaan osaamisensa Loisteen liiketoiminnan hyödyksi entistä laajemmin” kiteyttää Antti Lappalainen yhteistyömme pitkän aikavälin suunnitelmat.

Vähemmän selvitettävää, palavereita ja hallittavia alustoja.

Me teemme ympäristö ja päästöraportteja työksemme, joten viranomaisten raportointivaatimukset ovat Ecobion konsulteille tuttuja. Ulkoistamalla raportoinnin meille, pääset hyödyntämään konsulttiemme vuosien kokemusta raportoinnissa ja tuntemusta eri raporttien standardeista.

Raportoimme puolestasi ympäristöluvan mukaiset tiedot suoraan YLVA-järjestelmään ja päästöluvan mukaiset tiedot FINETS-järjestelmään. Laadimme myös raportit viranomaisille. Voimme myös hakea raportoitavat tiedot suoraan toiminnanharjoittajan järjestelmistä, nopeuttaen raportointia entisestään.

Tehosta omaa ydinosaamista Ecobion avulla

Ulkoistamalla ympäristö- ja päästöraportoinnin Ecobiolle teemme puolestasi mm.

 • Raportoimme tiedot mm. YLVA- ja FINETS-järjestelmiin
 • Laadimme viranomaisraportit
 • Autamme muissa lupavelvoitteissa
 • Avustamme ympäristöasioissa
 • Konsulttien apu on aina lähellä
Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä johtava konsultti Masi Mailammiin sähköpostitse: masi.mailammi@ecobio.fi 

tai lataa ympäristö- ja päästökaupparaportointipalveluiden esite alta.  Lataammalla esitteen hyväksyn markkinointiviestinnän vastaanottamisen Ecobio- ja Ecobio Manager -palveluista, ja annan Ecobiolle luvan tallentaa ja käsitellä yllä toimitettuja henkilötietoja pyydetyn sisällön tarjoamiseksi. Voit lopettaa näiden viestien tilauksen milloin tahansa.

  Ota yhteyttä

  Sanni Aumala

  Sähköpostilla: sanni.aumala@ecobio.fi

  Puhelimella: +358 20 756 2304 

   

   

  Tutustu myös muihin palveluihimme

  Kemikaalit ja tuoteturvallisuus

  YVA:t, luvat ja muut viranomaisasiat

  Tutkimuspalvelut