Home » Ympäristölupavelvollisten vuosiraportointi kuluttaa resursseja

Ympäristölupavelvollisten vuosiraportointi kuluttaa resursseja

ympäristölupa jalostamo vuosiraportointi

Ympäristövelvollisten vuosiraportointi

Suomen lainsäädännön mukaan ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttaville toiminnoille tarvitaan joko ympäristönsuojelulain mukainen lupa tai niistä täytyy tehdä erillinen ilmoitus viranomaiselle. Suomessa näitä ympäristölupavelvollisia toimijoita on yli 2000. Ympäristölupavelvollisten toimijoiden täytyy raportoida edellisvuoden toiminnan tiedot ympäristöluvan valvojalle, eli joko ELY-keskukselle tai kunnalliselle viranomaiselle aina 28. helmikuuta mennessä.  

Raportoinnin tulee pitää sisällään mm. tuotanto- tai käsittelymäärät, syntyneet jätteet, energian ja veden kulutuksen sekä tiedon onnettomuustilanteista ja ympäristönsuojelutoimenpiteistä. Raportointi koostuu yleensä viranomaiselle toimitettavasta vapaamuotoisesta kirjallisesta raportista. Jos ELY-keskus valvoo toimintaa, yrityksen täytyy myös syöttää tiedot ympäristöhallinnon YLVA-palveluun. Raportin tietojen koonti voidaan yleensä aloittaa vasta tammikuussa, kun edellisvuoden tiedot ovat valmistuneet, joten raportointi kuluttaa huomattavasti yritysten resursseja tammi-helmikuussa.  

Ecobio tarjoaa apua vuosiraportointiin 

Vuosiraportointia ei tarvitse tehdä itse. Ecobio on vuosien ajan laatinut yritysten vuosiraportointeja, joten siihen on syntynyt vankka rutiini. Raportointiin käytettävä YLVA-järjestelmä on Ecobiolle hyvin tuttu, mikä säästää raportointiin käytettävää aikaa. YLVA-palvelun omalla sopimuspohjalla voi antaa konsultille valtuuden raportoida yrityksen tiedot. Varsinaista raporttia varten Ecobio laatii toimitetun datan perusteella taulukot ja kuvaajat, sekä varmistaa, että raportti täyttää ympäristölupien vaatimukset. Ecobio myös toimittaa raportin määräajassa kaikille asianosaisille. Varsinkin jätekirjanpidon erittely ja jätteiden jätekoodit (EWC) voivat aiheuttaa päänvaivaa, joten kokeneen kumppanin apua kannattaa hyödyntää. 

Hyödyntämällä asiantuntijaa vuosiraportoinnin tekemisessä varmistat, että vuosiraportti tulee tehtyä oikein heti ensimmäisellä kerralla, aikataulun mukaisesti ja resursseja säästäen.  

Ota yhteyttä 

Vuosiraportointiin kannattaa valmistautua hyvissä ajoin. Ecobiolta voi kysyä lisätietoja ja tarjousta vuosiraportoinnin hoitamisesta. Lisätietoja ympäristölupien vuosiraportoinnista antaa johtava konsultti Masi Mailammi.

 

Masi Mailammi EcobioYhteystiedot:

Masi Mailammi, Johtava konsultti, Ecobio Oy

masi.mailammi@ecobio.fi

puh. 044 550 5385

 

Saattaisit olla kiinnostunut:

Ympäristölupa pähkinäkuoressa

Hallitus antanut esitykset lupamenettelyiden sujuvoittamiseksi