Home » Outotec ja Ecobio liiketoiminnan ytimessä

Outotec ja Ecobio liiketoiminnan ytimessä

Outotec tarjoaa edistyksellistä teknologiaa ja palveluja maapallon luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen. Maailman johtavana mineraalien- ja metallienjalostusteknologian toimittajana Outotec on kehittänyt vuosikymmenien aikana lukuisia uraauurtavia teknologioita kaivos- ja metallurgiselle teollisuudelle. Yhtiön myynti- ja palvelukeskuksia on 36 maassa ja kuudella mantereella.

Outotecin vaikutus energiatehokkaiden ja ympäristön kannalta kestävien teknologioiden kehittämiseen perinteisellä kaivannais- ja metallienjalostusteollisuuden alalla on ollut merkittävä. Nämä tuotteiden ominaisuudet ovat myös kilpailuetu, jolla yhtiö pyrkii erottautumaan tarjoamalla laadukkaita ja ympäristöä huomioivia palveluita. Peräti 88 prosenttia yhtiön toimituksista on OECD:n luokittelun mukaisia ympäristöhyödykkeitä ja -palveluja.

Pitkä yhteistyö Ecobion kanssa on peräisin jo Outokummun ajoilta, 1990-luvulta. Outotecin kanssa Ecobio on tehnyt monenlaisia hankkeita jo kymmenen vuoden ajan, muun muassa ollut arvioimassa Outotecin ympäristöjärjestelmää, teknologian ympäristövaikutuksia ja yritysvastuuta. Yhtiöllä on myös käytössään kestävän kehityksen vaatimusten hallinnointiin tarkoitettu Ecobio Manager -palvelu.

”Odotamme kumppaniltamme näkemystä, missä maailma menee sekä uusia ideoita. Ecobiolla on asiantuntijuutensa lisäksi kokemusta muiden yritysten kanssa toimimisesta. Tavoitteemme ovat korkealla ja sitä oletamme myös kumppaniltamme”, kertoo ympäristöstä ja työturvallisuudesta vastaava johtaja Jarmo Koskimaa.

Outotec maailman viidenneksi vastuullisin yritys

Viime vuoden yritysvastuuraportti oli jo kahdeksas, minkä Ecobio on varmentanut ympäristövastuun ja sosiaalisen vastuun näkökulmasta. Raportin teemana on tiedon jalostaminen kestävän kehityksen edistämiseksi. Teema kuvaa automaation ja digitalisaation avulla saavutettavia hyötyjä luonnonvarojen kestävän kehityksen mukaisessa käytössä.

”Olemme saaneet Ecobiolta hyvää palautetta ja tarkkuutta tekemiseemme sekä työkalun raportin kehittämiseen. Yhteistyö on sujunut erinomaisesti ja olemme saaneet asiat sovittua joustavasti tiukallakin aikataululla. Meille on myös tärkeää, että yhteyshenkilömme ovat pysyneet samoina, sillä he tuntevat historiamme. Vuosi vuodelta raportointityö tuntuu hieman helpommalta”, toteaa viestintäjohtaja Eila Paatela.

Outotec on menestynyt yritysvastuuraportointikilpailuissa ja saanut kiitosta raportoinnistaan muun muassa sijoittajilta. Yhtiö ylsi jo kuudetta kertaa maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle sijoituksen ollessa hienosti viides. Kanadalainen media- ja investointineuvonnan yhtiö Corporate Knights arvioi listausta varten julkisesti saatavilla olevan tiedon perusteella noin 6 000 pörssiyhtiötä 17 ympäristö- ja sosiaaliseen vastuuseen sekä hallintoon liittyvän indikaattorin avulla.

Raportointivaatimukset kasvavat

”Olemme saaneet hyviä tuloksia aikaan. Meidän teknologioilla on mahdollista tehdä globaali positiivinen vaikutus, ja tästä kädenjäljestä myös raportoimme. Esimerkiksi Outotecin metalliteknologioita käyttävien asiakkaiden hiilidioksidipäästöt olivat viime vuonna 6,2 miljoonaa tonnia teollisuudenalan keskiarvoja pienemmät.”, kestävän kehityksen johtaja Ilkka Kojo kertoo ja jatkaa:

”Kenttä elää koko ajan ja raportointi sekä tarpeet ja tietovaatimukset lisääntyvät, esimerkiksi biodiversiteettiin kohdistuvat odotukset kasvavat. Viime vuonna olemme sertifioineet ISO 50001 energiahallintajärjestelmän standardin.”
Yhtiö on maailmanlaajuisesti merkittävä toimija ja kestävän kehityksen edelläkävijä perinteisellä alalla. Tästä erityisesti nuoret ovat kiinnostuneita. ”Työllämme on merkitystä ja asioita viedään oikeaan suuntaan”, toteavat Outotecin yritysvastuun asiantuntijat.